망태버섯
주로 대나무 밭에서 여름부터 초가을에 걸쳐 나오는 버섯으로 하루만에 나서 없어지는데, 채취하여 바로 처리하지 않으면 안 된다.
이 버섯은 최고급의 요리재료로써 맛과 영양, 효능 등 진귀한 것이므로 버리지 말고 요리법에 따라 먹어도 좋다.
다음은 영어 원문을 옮겨봅니다.
Bamboo fungus(Dictyophora indusiata)
Dry Bamboo fungus
Bamboo fungus is miraculous. It gives off very sweet fragrance when it is ripe. It's pulp is not only smooth, tender and delicious. It is also rich in fiber and very nutritious. Proteines of bamboo fungus has high medical value with clear effects on preventing cancer, carpulence and hypertension. It also has a wonderful effect to help reducing abdomen fat. It's analysed that dried bamboo fungus contains 20.2% of fat, 60.45 of carbohydrate & fiber and also 19 kinds of amino acids of wich it has all the eight major kinds of amino acid those are necessary for one's health.
(Atention for storage)
Keep in dry and cool place, away from humidity.
Kept frozen, it can be stored up 2 years.
(Cooking direction)
Put in light salt water for 20 minutes then reduce all moisture.
Put in boiling water for 1 minute, then shower with cool water. Serve with your cuisine and ingredient as desired.
It is in good harnony with not only chinese dishes but also with japanese, europian and others.
It's good for soup, gratin, stew and so on.
망태버섯(영어로는 대나무버섯이라고 하는 것을 알 수 있다. 학명은 Dictyophora indusiata)
망태버섯은 신비롭다. 망태버섯이 성숙하면 매우 좋은 향이 나는데. 버섯의 육질은 부드럽고 맛있다. 또 섬유질과 영양분이 풍부하다. 망태버섯의 단백질은 암, 비만, 고혈압을 예방하는 데 매우 좋은 의학적 효과가 있으며, 복부비만을 줄이는 데 또한 대단한 효과가 있다.
망태버섯은 20.2%의 지방과 60.45%의 탄수화물, 인체에 필수적인 8가지 주요 아미노산을 포함한 19가지의 아미노산이 있는 것으로 분석되었다.
저장 시 주의사항
습기가 없는 건냉소에 보관하여야 함.
냉동하였을 때는 2년 저장할 수 있다.
바로 조리할 때
약한 소금물에 20분 정도 넣은 후 수분을 짠다.
끓는 물에 1분 정도 넣고 찬물로 씻는다.
원하는 양념을 넣어 조리한다.
망태버섯은 중식, 일식, 유럽식 등의 요리에 어울리며, 수프, 그라탱, 스튜 등 요리에 좋다.
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